علاقه مندان به حوزه پوشاک برایشان سوال است که برای راه اندازی تولیدی لباس چه باید کرد؟ به همین دلیل سعی کردیم مطالبی مفید در این زمینه جمع آوری کنیم و به صورت مقاله در اختیارتان قرار دهیم. این مقاله برای کسانی که به راه اندازی یک کارگاه یا کارخانه تولیدی لباس علاقه مند هستند مفید می باشد.
قبل از شروع هر کسب و کاری، همه باید یک طرح پروژه تهیه کنند. اگر به راه اندازی تولیدی پوشاک زنانه عمده علاقه مند هستید، باید مانند راه اندازی هر کسب و کار دیگری یک طرح تجاری داشته باشید. اول از همه باید نسبت به انتخاب نوع لباس های تولیدی تصمیم بگیرید و در مورد آن ها تحقیقات لازم را انجام دهید. پس از انتخاب نوع لباس ها، باید بررسی کنید که چقدر آن لباس ها در بازار تقاضا دارند. قصد شما از تولید آن لباس ها، قرارگیری در کدام بخش از بازار است؟ اگر می خواهید بدانید که برای راه اندازی تولیدی لباس چه باید کرد، با ادامه مطلب همراه ما باشید.
الزامات اساسی برای راه اندازی تولیدی لباس
اگر به حوزه تولید پوشاک علاقه مندید هستید، قبل از اقدام هر کاری ابتدا مطالعات کافی در این زمینه را انجام دهید و با مراحل فرآیند تولید لباس آشنا شوید. در این بخش الزامات اساسی برای راه اندازی تولیدی لباس را ارائه داده ایم.
- در مورد نوع محصول تصمیم بگیرید.
- بودجه خود را تعیین کنید.
- لیستی از دستگاه های مورد نیاز برای راه اندازی تولیدی را تهیه کنید (بر اساس محصول و بودجه)
- فهرستی از مشتریان بالقوه خود تهیه کنید و با آنها تماس بگیرید. (برای این کار از یک مشاور راهنمایی بخواهید)
- تعیین بازار هدف برای فروش (در واقع تعیین کنید که قرار است محصولات را مستقیم به مشتریان بفروشید یا قرار است محصولات را به مرکز پخش عرضه کنید)
- تعیین هدف بر اساس فروش و بودجه
- مکانی مناسب برای تولید انتخاب کنید. (مکانی که واحدهای پوشاک زیادی در آنجا وجود دارد، گزینه خوبی است؛ زیرا راحت تر پرسنل دریافت خواهید کرد.)
- دریافت مجوز کسب
- تهیه متریال مورد نیاز
- راه اندازی واحد تولید (ممکن است دو الی سه ماه طول بکشد)
- یک پرنسل مجرب برای اداره کارگران نیاز دارید.
علاوه بر فاکتورهای بالا به هنگام راه اندازی تولیدی لباس باید یک سری موارد دیگر نیز در نظر گرفته شوند. انتخاب دسته بندی محصول یکی از گزینه های قابل توجه است. مثلا قصد راه اندازی تولیدی تیشرت عمده را دارید یا بیشتر هدفتان تولید بافت و مانتو است؟ همچنین برآورد نیاز تولید را مهم بشمارید. داشتن ایده ای در مورد تعداد لباس هایی که می توان در یک روز تولید کرد، برای برنامه ریزی های آتی می تواند مفید باشد. البته اینکار باید بر اساس بودجه و تقاضای مشتری صورت بگیرد. در ادامه بهتر متوجه می شوید که کار در تولیدی لباس چگونه است!
برای راه اندازی تولیدی لباس چه باید کرد
اگر می خواهید بدانید که برای راه اندازی تولیدی لباس چه باید کرد؟ این بخش را بخوانید.
تعیین هدف
محصولاتی که در حوزه پوشاک وجود دارند، دارای دامنه گسترده ای هستند، شما قصد تولید چه نوع لباسی را دارید؟ آیا می خواهید مرکز خرید بافت عمده باشید یا تیشرت و تاپ عرضه کنید؟ آیا قصد تولید برای جنسیت خاصی را دارید؟ مشتریان شما شامل چه گروه سنی است؟ باید به تمام این سوال ها پاسخ دهید و به پاسخ صریح و واضحی برسید.
تحقیق و شناسایی رقبا
بازار را بسنجید و تقاضای محصول انتخابی خود را در بازار بررسی کنید. قصد تولید لباس های خاص را دارید یا هدفتان تولید لباس های با کیفیت و قیمت مناسب است؟ پس از تحقیق در بازار باید رقبای خود را بشناسید و با نحوه ی تولیدشان و همچنین فروششان آشنا شوید. در واقع یک سری استراتژی های مفید را شناسایی کنید تا راحت تر مراحل تولید را پشت سر بگذارید.
همچنین بخوانید: بهترین تولیدی های پوشاک زنانه
پیدا کردن مکان کارگاه
برای راه اندازی تولیدی لباس پیدا کردن مکان کارگاه یکی از با اهمیت ترین موضوعات است. زمانی که یک تولیدی در جوار هم صنفان خود راه اندازی می گردد به طور طبیعی می تواند مشتریان زیادی را جذب نماید. انتخاب مکانی که بتوانید به مدت طولانی تری در آنجا فعالیت کنید، گزینه انتخابی بهتری است.
دریافت مجوز
پس از انتخاب محصول، انتخاب مکان و تهیه دستگاه های مورد نیاز، باید به فکر دریافت مجوز برای کارگاه یا کارخانه تان باشید. برای اخذ مجوز راه اندازی تولیدی، نیاز است به سازمان اتحادیه صنف تولیدی پوشاک مراجعه کنید. عدم اخذ مجوز همیشه کارگاه تولیدی را در معرض خطر قرار می دهد که شاید پس از وقوع اخطار متحمل ضرر و زیان شوید.
اگر برایتان سوال است که برای اخذ مجوز تولیدی به چه چیزهایی نیاز است، معمولاً پایان کار تجاری کارگاه، سند مکان کارگاه، فاکتور دستگاه ها و وجود پرسنل برای اخذ مجوز کافی است. البته مدارک شخص اعم از شناسنامه، کارت ملی، کارت پایان خدمت، سه قطعه عکس سه در چهار، تاییدیه کد پستی نیز باید ارائه گردد.
جذب نیرو
افرادی دلسوز، با تجربه، ماهر و مبتکر استخدام کنید؛ ازجذب نیروهای تازه کار و پرحاشیه جداً بپرهیزید. گاهی اوقات تولید کنندگان برای پرداخت حقوق پایین تر افراد کارآموز را وارد کار می کنند که اصلاً توصیه می شود؛ زیرا شاید حقوق کمتری بپردازید ولی ضرر و زیانی که بابت تولید لباس بی کیفیت متحمل می شوید، بیشتر خواهد بود. باید این نکته را متذکر شوید که شما با همکاری نیروی کار قوی می توانید خیلی زودتر از تولیدی خود کسب درآمد کنید.
کار در تولیدی لباس چگونه است؟
اگر برایتان سوال است که کار در تولیدی لباس چگونه است، این بخش را بخوانید. تولیدی لباس زنانه پیش از تولید، ابتدا باید با توجه به نوع محصول، تمام متریال و پارچه های مورد نیاز را تهیه کند که این کار به صورت چرخه ای هر چند وقت یکبار تکرار می شود. البته نوع لوازم، بسته به تغییر مدل لباس ها تغییر می کند. می توان اولین مرحله تولید لباس را به طراحی لباس اختصاص داد؛ چون خرید لوازم مورد نیاز به مدل لباس بستگی دارد.
الگو کشیدن دومین مرحله تولید لباس است؛ برای تهیه الگو معمولا از مقوا یا شابلون مقاوم استفاده می شود که امکان استفاده طولانی مدت از آن وجود داشته باشد. مهمترین بخش تولید لباس، برش است. افرادی که مسئول برش پارچه های لباس ها هستند باید از مهارت کافی برخوردار باشند.
همچنین بخوانید: لباس زنانه عمده از کجا بخرم
لازم است بدانید که برای راه اندازی یک تولیدی لباس زنانه حداقل به سه الی چهار چرخ نیاز دارید. تهیه دستگاه های دیگر مثل راسته دوز، زیگزال و میان دوز هم لازم و ضروری است. حتماً به چند میز بزرگ نیاز دارید که الگو کشی و برش روی آنها انجام شود. می توانید انجام یک سری از کارها به افراد بیرون از تولیدی بسپارید. مثلا یک سری افراد هستند که کار آماده کردن دکمه لباس ها، گلدوزی و بخار را انجام می دهند. بنابراین می توانید پس از آماده شدن لباس ها تا مرحله ای، باقی کارها را به این افراد بسپارید.
بعد از تولید کردن لباس ها باید به فکر توزیع آنها باشید. تصور کنید لباس ها تولید شده اند و مشتری منتظر دریافت سفارش های خود است، چگونه باید لباس ها را بسته بندی کنید؟ پس توجه به نحوه بسته بندی و تهیه لوازم مرتبط با آن حائز اهمیت است.
درآمد تولیدی لباس چقدر است
درآمد کار در تولیدی لباس چگونه است؟ با توجه به توضیحاتی که در بالا ارائه دادیم، درآمد تولیدی لباس به عوامل مختلفی بستگی دارد. نحوه عملکرد تولید کننده و فضای رقابتی که در بازار وجود دارد روی میزان درآمد ماهیانه تولیدی تاثیر گذار است. اگر در ماه های اول نتوانستید کسب درآمد کنید، در کار خود استمرار داشته باشید و با تلاش فراوان برای موفقیت در کسب و کار خود صبور باشید.
اگر هدف اصلی شما از تولید لباس، کسب درآمد است و بودجه خیلی زیادی برای شروع ندارید، پیشنهاد ما انتخاب لباس های کم هزینه تر مثل تاپ و تیشرت است. اینگونه لباس ها علاوه بر اینکه به متریال کمتری برای تولید نیاز دارند، فروششان هم راحت تر است. تاپ و تیشرت جزو لباس هایی است که در تمام فصل ها مورد استفاده قرار می گیرند، به همین دلیل همیشه فروش خوبی خواهید داشت و درآمد شما در بخشی از سال افت نخواهد کرد.
سوالات متداول
چگونه تولیدی لباس زنانه بزنیم؟
ابتدا لازم است تحقیقات لازم درباره افتتاح کارگاه تولیدی را انجام دهید و سپس مراحل راه اندازی آن را کامل مطلع شوید و به درستی شروع به انجام فرآیندهای لازم شوید.
چه مکانی مناسب کارگاه تولیدی است؟
انتخاب مکانی که بتوانید به مدت طولانی تری در آنجا فعالیت کنید، گزینه انتخابی خوبی میباشد.
2 نظر در “راه اندازی تولیدی لباس چگونه است؟”
چه متن مفید و فایده ای… منم گاهی به ذهنم میرسه که تولیدی بزنم
راهنمایی خوبی بود